Vige 1 Antwerpen

 

Blind(sports) Date in Mechelen - Persbericht

PERSBERICHT

Mechelaars zetten blinddoek op voor de eerste Mechelse editie Blind(sports)date

Op woensdag 17 november wordt in de IHAM in Mechelen de eerste Mechelse editie van de Blind(sports)date georganiseerd. Op deze sportnamiddag proeven sportief gezinde Mechelaars, slechtzienden en blinden samen van sport op maat van een visuele beperking. We roepen daarom de Mechelaars op om voor één dag hun blinddoek op te zetten en samen de blindensport te komen ervaren. Tegelijk doen we ook een warme oproep om als sportbuddy mee te komen sporten op de Blind(sports)date. Het wordt dus een echte sportieve date waarin mensen met en zonder beperking elkaar leren kennen met alvast één gezamenlijke interesse ‘sport’.


Organisatie
Op woensdag 17 november wordt de Blind(sport)date, een leuke sportnamiddag voor mensen met een visuele handicap samen met sportief gezinde Mechelaars. Een mooie organisatie van Parantee-Psylos in samenwerking met Vige Antwerpen, Sport Vlaanderen en de Mechelse sportdienst. Sportschepen Abdrahman Labsir en G-sportambassadeur Pieter den Boer zijn alvast aanwezig om deze inclusieve sportdag in gang te trappen en met de deelnemers in gesprek te gaan.

“We willen evolueren naar een sportstad voor iedereen met kwalitatieve sportbeleving in degelijke multifunctionele sportinfrastructuren. Waar we dus ook sterk inzetten op sportevenementen in alle soorten en maten, zodat we aan alle Mechelaars tegemoet komen. Daarbij hoort ook een sterk diversiteits- en inclusief sportbeleid bij, die we ook graag terug zien in onze sportevenementen. Met deze sportdag hebben we er niet enkel een mooi sportevent bij, maar zetten we ook sterk in op het inclusief sporten.”, aldus sportschepen Abdrahman Labsir.

Blindensport
Er werd een divers programma opgesteld met torbal, voetbal, showdown, dans en atletiek en dit is nog maar een beperkte greep uit het brede gamma aan blindensporten. Er wordt daarvoor samengewerkt met verschillende aanbieders van G-sport maar ook met ambassadeurs zoals Olympische tandemduo Griet Hoet & Anneleen Monsieur die aanwezig zijn op de Blind(sports)date om de deelnemers aan te moedigen.

“We willen blinden en slechtzienden laten genieten van verschillende vormen van sport en beweging in de hoop dat ze daar duurzaam in verder gaan bij een sportclub in hun eigen buurt of met een sportbuddy. Voor de totale sportbeleving hoort er ook sociaal contact bij en een hoge dosis teamspirit. Vandaar dat we de Mechelse editie graag open trekken naar het breder publiek zodat iedere sportieveling met en zonder beperking samen kan sporten. Eveneens is het een bewustmaking creëren bij de Mechelaars en sportievelingen hoe het is om te sporten met beperkingen. Mits enkele aanpassingen en een goede begeleiding op maat tijdens en na de sportdag, ontdekken veel mensen met een visuele beperking hun talenten en sportieve mogelijkheden.”, aldus Jessica De Smet, directeur van Parantee-Psylos.

Praktisch:
Wanneer: Woensdag 17 november
Timing: 13u00 - 17u00
Waar: Sporthal IHAM
Aftrap en fotomoment met prominenten: 13u30

Inschrijven: parantee-psylos.be/activiteiten/blindsportsdate-mechelen

De pers is van harte welkom!


G-sportambassadeur Pieter den Boer - Voorzitter Vige Antwerpen Harry Geyskens - Sportschepen Abdrahman Labsir